Het bedrijf
van de Fam. Janmaat is aan de rand van
Woerden gelegen. Barwoutswaarder 57 tussen
Woerden en Nieuwerbrug. De boerderij staat
300 meter achter in het land.
Op de
melkveehouderij, varkenshouderij en
kaasmakerij worden ongeveer 70 koeien
gemolken.
De melk wordt
verwerkt tot diverse soorten boerenkaas en
kruidenkazen o.a. komijnen, fenegriek,
paprika en tuinkruiden.
De koeien
lopen zoveel mogelijk buiten en worden
milieuvriendelijk gehouden.
Vanouds wordt
hier al kaas gemaakt. Cor heeft het bedrijf
van zijn ouders overgenomen en Ria heeft
diverse cursussen gevolgd. De kaas wordt
hoofdzakelijk in de zomer periode gemaakt.
Doordat de koeien in de zomer gras eten is
de beroemde graskaas zeer smaakvol. De
graskaas van September is dan ook zeer
gezicht voor opleg (ouder laten worden).
Boerenkaas
wordt bereidt van ongepasteuriseerde melk,
vandaar de vollere smaak. Het natuurproduct
wordt zonder kleurstof en
conserveringsmiddelen gemaakt, vandaag de
zuivere smaak.
Boerenkaas
voor de zomer en de winter, voor koud en
waar warm weer: het verveelt nooit! Zowel
geschikt voor op de boterham of als
versnapering bij de borrel.
Kaasboerderij
Janmaat doet jaarlijks mee aan de
kaaskeuringen in de regio. Eens waren zij
genomineerd voor de beste 5
boerenkaasbedrijven van Nederland.
De verkoop
geschiedt rechtstreeks vanaf de boerderij en
op de streekmarkt te Woerden.